Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه رشته‌های دانشگاهی که بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو پذیرش می‌کنند، طرفدار زیادی ندارند، گفت: حذف برخی رشته‌ها به صورت خود به خود اجتناب‌ناپذیر است و باید به سراغ بحث میان رشته‌ای و رشته‌های کاربردی رفت تا فارغ‌التحصیلان راحت‌تر وارد بازار کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رحیم پیغان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند پذیرش دانشجو بدون آزمون در برخی رشته‌ها اظهار کرد: برخی از رشته‌هایی که استقبالی از آن‌ها نمی‌شود و ظرفیت‌شان خالی باقی می‌ماند، از روند برگزاری آزمون و پذیرش با آزمون خارج شده‌اند و این روند ممکن است بعدها به بقیه رشته‌ها نیز تسری پیدا کند.

وی افزود: بحث اصلی این است که وقتی یک رشته مورد استقبال نباشد چرا اساسا باید در این رشته دانشجو گرفت؟ وزارت علوم برای این مساله در حال انجام کارهایی است و البته تا آن زمانی که کارها و برنامه‌ریزی‌ها به نتیجه برسند، بحث اشتغال و بازار کار دانشجویان در بخش گسترش وزارت علوم پیگیری می‌شود اما سازمان سنجش نیز وقتی می‌بیند در رشته‌ای درخواست کافی وجود ندارد، بر اساس معدل دانشجو می‌گیرد. در واقع مشکل گزینش دانشجو در این رشته‌ها را سازمان سنجش از این طریق حل کرده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در اصل قضیه، آنچه که مشخص است این است که رشته‌های دانشگاهی که بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو پذیرش می‌کنند، طرفدار زیادی ندارند. حذف برخی رشته‌ها به صورت خود به خود اجتناب‌ناپذیر است و باید به سراغ بحث میان رشته‌ای و رشته ‌های کاربردی رفت تا فارغ‌التحصیلان راحت‌تر وارد بازار کار شوند.

پیغان با بیان اینکه در رشته‌های دانشگاهی بحث عرضه و تقاضا مطرح است، عنوان کرد: یکی از آیتم‌های موثر در پرطرفدار بودن رشته‌ها، جذب دانش‌آموختگان آن‌ها به بازار کار بعد از فارغ‌التحصیلی است؛ دانشجو می‌داند که چه رشته‌هایی بیشترین فارغ‌التحصیلان بیکار را دارند، بنابراین خود به خود سراغ این رشته‌ها نمی روند اما اصل این مساله در وزارت علوم در حال بررسی است.

وی در پاسخ به اینکه امروزه فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهم همچون مهندسان نیز بیکارند، آیا امکان حذف چنین رشته‌هایی وجود دارد؟ گفت: یکی از ایرادها، به بخش اجرا باز می‌گردد که متاسفانه جذب فارغ‌التحصیلان در حد کافی انجام نمی‌شود. وقتی فردی فارغ‌التحصیل می‌شود حتی اگر کارآیی کافی را از نظر بخش صنعت یا دستگاه‌های اجرایی نداشته باشد، با برگزاری دوره‌های توانمندسازی کوتاه‌مدت می‌توان او را وارد بازار کار کرد اما بهانه‌ای که برخی ادارات می‌آورند این است که فرد کارآیی ندارد در حالی که با یک دوره کوتاه‌مدت می‌توان این مشکل را حل کرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: دانشگاه یزد طرح بورسیه دانشجویان توسط شرکت‌ها را کلید زده است که باعث اشتغال فارغ‌التحصیلان می‌شود؛ دانشجو می‌داند که بورسیه است و پس از دانش‌آموختگی مشغول به کار می‌شود. اجرای چنین طرح‌هایی و گسترش آن‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی در پایان با اشاره به لزوم توانمندسازی دانشجویان یادآور شد: در خارج از کشور نیز دوره‌های لازم را برای فارغ‌التحصیلان ایرانی برگزار می‌کنند و بعد وارد بازار کار می‌شوند که نشان‌دهنده این است که دانشجوی ما کارآیی و توانایی کافی را دارد لذا این ایراد وارد است که متاسفانه در بخش اجرا فارغ‌التحصیلان به اندازه کافی جذب نمی‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان پذیرش بدون آزمون فارغ التحصیلان وارد بازار کار رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ماراتن کنکور داوطلبان رشته علوم تجربی در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، نماینده سازمان سنجش در قم گفت: در کنکور امسال ۱۷ هزار و ۵۱۴ داوطلب از این استان در آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی شرکت می‌کنند که از این میان تعداد ۱۰ هزار و ۹۶۴ نفر داوطلب زن و ۶ هزار و ۵۵۰ نفر داوطلب مرد هستند.

عباس حبیب زاده ادامه داد: داوطلبین در روز‌های پنجشنبه و جمعه ششم و هفتم اردیبهشت‌ماه در پنج گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان‌های خارجی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

وی افزود: از استان قم در گروه آزمایشی ریاضی از مجموع ٢ هزار و ۱۶۷ داوطلب ۷۴۹ نفر خانم و یک‌هزار ۴۱۸ نفر آقا، در گروه آزمایشی تجربی از مجموع هفت‌هزار و ۶۰۹ داوطلب پنج هزار و ۷۷ نفر خانم و ٢ هزار و ۵۳۲ نفر آقا، در گروه آزمایشی انسانی از مجموع پنج هزار و ۷۳۳ داوطلب سه هزار و ۶۹۷ نفر خانم و ۲ هزار و ۳۶ نفر آقا، در گروه آزمایشی هنر از مجموع ۸۳۲ داوطلب ۶۱۴ نفر خانم و ۲۱۸ نفر آقا و در نهایت در گروه آزمایشی زبان‌های خارجی از مجموع یک‌هزار و ۱۷۳ داوطلب ۸۲۷ نفر خانم و ۳۴۶ نفر آقا در آزمون شرکت کردند.

وی گفت: گروه ریاضی فیزیک و علوم انسانی صبح پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه، گروه آزمایشی هنر و زبان عصر پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

حبیب‌زاده گفت: علاوه بر دانشگاه قم، دانشگاه‌های مفید، آزاد اسلامی، شهاب دانش و فنی و حرفه‌ای نیز در گروه‌های آزمایشی مختلف در استان قم به عنوان حوزه امتحانی در آزمون سراسری اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳، تعیین شده‌اند.

وی نوبت اول برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ برای همه داوطلبانی که در موعد مقرر پنجم تا ۱۵ آذر ماه نسبت به ثبت نام در آزمون سراسری اقدام کرده‌اند دانست وادامه داد:نوبت دوم تیرماه برگزار و نتایج اولیه کنکور نیز مردادماه اعلام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • برگزاری کنکور داوطلبان گروه علوم تجربی در اراک
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • بسته شدن پرونده مرحله نخست کنکور در گیلان
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس میزبان آزمون کنکور سراسری
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور شنبه اعلام می‌شود
  • آغاز ماراتن کنکور داوطلبان رشته علوم تجربی در قم
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد
  • آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در رشته علوم تجربی
  • آغاز ماراتن پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور